tirsdag 11. oktober 2011

Mer robothandel

Det svinger jo kraftig på børsene for tiden og innimellom hører man at det argumenteres med at de tvære kastene skyldes den kraftige økningen man har sett i robothandel, eller høyhastighetshandel. Om det er riktig eller ikke vet ikke vi, men det er i alle fall ikke lett å finne støtte for slike argumenter om man ser på hvordan børskursene har fluktuert i andre perioder med stor dramatikk i verdens økonomien.
Gårdagens oppgang på Oslo Børs var på 4,34 %, den største oppgangen på en enkelt børsdag hittil i år, men hadde den samme børsdagen for eksempel innfunnet seg i løpet av finanskrisens fire første måneder, det vil si i perioden fra september til desember 2008, ville den sneket seg inn på en ganske så beskjeden 14. plass på listen over dager med stor oppgang i perioden. Til tross for at robothandelen den gangen var next to nothing svinget det veldig mye mer. I nevnte firemånedsperiode var det dessuten bare ti dager med indeksutslag under 1 %. Går man derimot fire måneder tilbake fra gårsdagens ”toppnotering”, det vil si en periode der robothandelen kan ha stått for halvparten av omsetningen, så finner man hele 33 relativt normale børsdager med utslag under 1 %.
En riktignok inhabil svensk aktør leverer et interessant forsvar for robothandel i Dagens Industri forleden dag. Verd å lese!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar