fredag 31. mai 2013

Cermaq-styrets sviende kritikk av egen ledelse

Hva er Cermaq verdt? Tja. I underkant av 8 milliarder kroner var aksjemarkedets vurdering basert på det selskapet hadde kommunisert til markedet om egne resultater og vurderinger av fremtidig verdiskaping. Nå er Harvest Marine villige til å betale ca 10 milliarder for selskapet.

Styreleder Bård Mikkelsen, Cermaq
For lite sier Cermaq-styret. "Med hensyn til styrets vurdering av det frivillige tilbudet som nå vil lanseres av Marine Harvest, fastholder styret  sin tidligere vurdering av at et slikt tilbud i betydelig grad undervurderer verdien av Cermaq", heter det i en pressemelding. Det er mulig at de har rett, men i så fall er det samtidig en sviende kritikk av Cermaqs ledelse som ikke har klart å kommunisere selskapets verdi på en bedre måte. 

Om styret mener - og har rett i - at selskapet er verd f.eks 11 milliarder kroner så hadde altså slett finansiell kommunikasjon fra ledelsens side kostet aksjonærene i størrelsesorden 3 milliarder kroner (!) før Fredriksen og vennene hans kom på banen. 

Cermaqs styre og aksjonærer bør sende Harvest Marine en varm takk for å ha gjort den jobben Cermaq-folkene selv ikke maktet. Nemlig å få markedets øyne opp for selskapets betydelige verdi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar